digitale toegankelijkheid
Je kunt Proper Access inhuren voor het toegankelijkheidsonderzoek van je website of app, ook wel een audit digitale toegankelijkheid genoemd. Je kunt een volledig toegankelijkheidsonderzoek bestellen waarin alle aspecten van je website worden onderzocht, of een deelonderzoek van content of techniek. Het rapport geeft je inzicht in welke groepen bezoekers moeite hebben met het gebruik van je website en hoe je dit kunt oplossen.
We helpen je graag met het opstellen van de toegankelijkheidsverklaring. Ben je een overheidsorganisatie? Dan heb je dit rapport nodig om een toegankelijkheidsverklaring op te stellen. In afwachting van de onderzoeksresultaten kun je alvast status C in het dashboard van Digitoegankelijk claimen. Met het rapport verander je je status naar A of B.
Onze rapporten voldoen aan de eisen die DigiToegankelijk (Logius) stelt aan onderzoeksrapporten en zijn 36 maanden geldig. We zijn afgestapt van saaie rapporten met veel tekst en hebben een formaat ontwikkeld dat dit onderwerp makkelijker en toegankelijker maakt. De technische issues beschrijven we in een taal die een ontwikkelaar begrijpt. De issues die de webredactie moet oplossen, worden in normale menselijke taal beschreven, met screenshots om het duidelijker te maken!
Heb je ideeën hoe het beter kan? Laat het ons weten! We luisteren graag naar je.
We willen je graag helpen om de gevonden issues zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. Dat doen we door middel van code snippets en instructies. Onze rapporten bevatten veel informatie die je nergens anders online kunt vinden. We denken graag met je mee en nodigen je uit om vragen te stellen naar aanleiding van het rapport.
Een volledig onderzoek vormt de basis voor een verklaring. In dit onderzoek worden alle 50 succescriteria van WCAG 2.1 onderzocht. Een gemiddeld onderzoek neemt circa 20 uur in beslag. Een steekproef bestaat uit circa 15 pagina’s, waarvan 2 pdf’s (indien aanwezig).
Dit is een deelonderzoek waarin alleen de door jou toegevoegde content wordt onderzocht. Je bestelt dit type onderzoek als je website of app gebaseerd is op software die al door de leverancier is onderzocht. Voor een toegankelijkheidsverklaring heb je beide onderzoeken nodig: content en techniek. Een steekproef bestaat uit circa 15 pagina’s, waarvan 2 pdf’s (indien aanwezig).
Meer over contentonderzoek.
Wij onderzoeken ook besloten omgevingen zoals intra- en extranetten en cloudapplicaties. Op jouw verzoek kunnen we twee versies van de rapporten opleveren: een voor intern gebruik met de onderzochte URL’s en een voor de publicatie van de verklaring met geanonimiseerde URL’s. De namen van de medewerkers worden nooit volledig genoemd om hun privacy te beschermen.
Dit type onderzoek wordt meestal afgenomen door softwareontwikkelaars. Het rapport wordt gebruikt om aan de klant te tonen dat de ontwikkelaar bewust is van digitale toegankelijkheid en moeite doet om zijn software te verbeteren. Dit onderzoek is qua volume bijna gelijk aan een volledig onderzoek.