Je bent een webbouwer die websites aan de publieke sector levert. Of je wilt je portfolio vergroten door deze sector als klant te winnen. Een grotere klantengroep betekent meer omzet en aanzien. Vanaf 2025 wordt digitale toegankelijkheid ook verplicht voor commerciële bedrijven. Het wordt tijd om deze specialisatie aan je portfolio toe te voegen.
De uitdaging
Digitale toegankelijkheid kan lastig zijn om te doordringen. Het maakt geen deel uit van de reguliere Informatica opleiding en de online cursussen zijn niet volledig en niet altijd up-to-date. De meeste ontwikkelaars weten gewoon niet hoe ze een toegankelijke code moeten schrijven. Het kost tijd om informatie te vinden en lang niet elke oplossing is de juiste. Vele websites in Nederland zijn nog ontoegankelijk en dat is te verklaren door gebrek aan tijd en expertise.
De WCAG-expert
We helpen je om je expertisegebied te vergroten. Waar nodig begeleiden we jouw team naar een toegankelijke code. Dat kan door workshops aan ontwikkelaars te geven, het onderzoeken van design mock-ups of het testen van de opgeleverde websites.
Julia heeft 13 jaar ervaring als front-end developer en 5 jaar onderzoekservaring. Ze is een actief lid van de WCAG-discussie tussen de Nederlandse en Vlaamse onderzoeksbureaus en is sinds 2022 betrokken bij Digitoegankelijk TOP. Bekijk haar LinkedIn-pagina voor meer informatie.
Training
Digitale toegankelijkheid kan lastig zijn en vraagt veel tijd en energie om de juiste antwoorden te vinden. De eerste oplossing is achteraf niet altijd de beste. Laat je ontwikkelaars trainen om een goede fundering te leggen voor je ontwikkelwerk.
Testen
Fouten die tijdens de bouw worden ontdekt, zijn sneller en makkelijker te herstellen. We kijken graag mee naar je acceptatieomgeving, maken user stories aan en geven oplossingen in code die je direct aan je project kunt toevoegen.